Coaching Jongeren

Als tiener of jongere kun je worstelen met allerlei problemen. Je kunt je onzeker voelen, last hebben van faalangst, het moeilijk vinden de motivatie te vinden voor school, of veel piekeren over wie je nou eigenlijk bent. Misschien heb je iets meegemaakt dat een grote invloed heeft op je leven, zoals de scheiding van je ouders of het verlies van een dierbaar persoon.  Een traject bij MetVanDijkCoaching houdt in dat ik samen met jou ga onderzoeken welke oplossingen er zijn voor waar je tegen aanloopt. Ik ben ervan overtuigd dat alle oplossingen en antwoorden in jou zelf te vinden zijn. Ik volg jou in jouw zoektocht door met elkaar te praten en oefeningen te doen die je stap voor stap verder helpen. Je wordt je bewust van jouw gedrag en gedachten en je leert hoe je die veranderen kunt als je dat wilt. De coachingsessies vergroten je zelfvertrouwen doordat je gedurende het coachingstraject alle tijd en ruimte krijgt om te ontdekken hoe iets werkt bij jou, óf je iets wilt veranderen en hoe je dat dan doet.

Jouw vraag centraal
Uitgangspunt bij een sessie is altijd jouw coachvraag. Vaak is dat iets dat je wilt veranderen. Soms weet je nog niet zo goed wat dat precies is maar weet en voel je wel dat er iets niet gaat zoals je wilt. Door middel van een intakegesprek maken we samen jouw coachvraag duidelijk.

Voorbeelden van coachvragen zijn:

  • Hoe ga ik om met teleurstelling?
  • Waarom heeft mijn leraar altijd de pik op mij?
  • Ik heb concentratieproblemen, wat kan ik eraan doen?
  • Ik heb geen idee wat ik worden wil, wat moet ik doen?
  • Alles overkomt mij altijd waardoor ik in de problemen kom, hoe kan ik dat veranderen?
  • Ik ben faalangstig, hoe verander ik dat?
  • Ik weet niet wat ik wil, hoe kom ik erachter?
  • Voor toetsen ben ik altijd vreselijk zenuwachtig. Wat doe ik eraan?
  • Hoe kom ik voor mezelf op?

Doordat je met MetVanDijkCoaching jezelf beter leert kennen en daardoor ook beter weet hoe jij de dingen doet, ontdek je wat jij kunt doen of nodig hebt om lekkerder in je vel te zitten. Zo krijgt de quote: “Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg!” een waardevolle betekenis waar je verder mee kunt. Lees verder over mijn Coaching en de methode die ik inzet via Coaching en NLP

Ouders en verzorgers
Als ouder wil je het beste voor je kind, maar soms weet je niet hoe je hem of haar kunt helpen. Praten met elkaar verloopt moeizaam of eindigt in ruzie of eindeloze discussies. Het kan ook zijn dat je kind erg gesloten is en moeite heeft om te praten over wat hem of haar bezighoudt. Een aantal sessies bij MetVanDijkCoaching Jongeren kan dan een oplossing zijn. MetVanDijkCoaching vindt dat de jongere/tiener recht heeft op zijn eigen privacy maar dat je een kind nooit los kunt zien van zijn/haar gezin/ouders. Tijdens het eerste oriënterende gesprek maken we hier afspraken over.