Fijne terugkoppeling

Ik leek wel een langspeelplaat, ik hoorde mezelf elke keer weer hetzelfde liedje afspelen. “Ga nou eens rustig zitten en maak je huiswerk zonder al die stoorzenders (iPad, iPhone, Playstation), je zult zien dan kan je je een stuk beter concentreren.”

Alles al gezegd en geprobeerd, maar wat ik ook weet is dat wanneer je iemand (in dit geval mijn zoon van 17) continue op de nek zit het averechts werkt. Iedereen mag en moet zijn eigen fouten maken, en als ouder heb je de neiging om ze voor die fouten te behoeden. De kunst is om het los te laten maar niet zo los dat ze het gevoel krijgen dat ze hun gang maar kunnen gaan. We bleven gelukkig met elkaar in gesprek, en hebben het keer op keer positief gehouden. Hij stond open om een gesprek met Marlies van MetVanDijkCoaching aan te gaan. Ik kon hem er niet veel over vertellen, maar het was genoeg om zijn nieuwsgierigheid aan te wakkeren en het een kans te geven. Na grotendeels alleen maar slecht behaalde resultaten zag hij nu ook wel in dat er iets moest gebeuren, het was niet alleen het bezoeken van het huiswerkinstituut maar er moest meer gebeuren…

Na 3 sessies met Marlies, waarbij ik een hele fijne terugkoppeling heb gekregen in overeenstemming met mijn zoon, werden de schoolresultaten opeens zeer positief.

En dan ben je als moeder trots, niet op de resultaten, maar op de manier hoe hij heeft aangepakt samen met Marlies. En die positieve resultaten dat is de beloning die hij verdient.

Marlies heeft een bepaalde manier van aanpak die deze puberende jongen aanspreekt. Ik kan het zeker aanbevelen wanneer je kind op een bepaald moment vast aan het lopen is.

Moeder, coachee 17 jaar

Vorige ervaring Volgende ervaring